X Międzynarodowe Targi Żywności Ekologicznej i Naturalnej NATURA FOOD & VI Targi Ekologicznego Stylu Życia beECO - Edycja: 2017-10-13 - 2017-10-15
BIOBIZNES FORUM
BIOBIZNES FORUM 2017
14 października 2017, sala A, godzina 14:00 – 18:00
15 października 2017, sala A, godzina 11:00 – 13:00
14 października 2017, sala A, godzina 14:00 – 18:00
godz. 14:00 – 14:10 Wprowadzenie
prowadzenie: Karol Przybylak (Biokurier.pl)
godz. 14:10 – 14:30 Sprzedaż to za mało! Dowiedz się, jakie działania poza sprzedażą przyciągają Klientów
prowadzenie: EKOlogika – Warszawa, Aneta Sakowicz
godz. 14:30 – 15:00 Zanim otworzysz ekologiczny sklep specjalistyczny pamiętaj o…
prowadzenie: Arkadiusz Kordala, Dyrektor Handlowy, BIOPLANET
godz. 15:00 – 15:30 Składniki produktów: wegańskie, wegetariańskie, ekologiczne, organiczne, hipoalergiczne
– co to znaczy? Zalety certyfikacji
prowadzenie: red. nacz. Żaneta Geltz, Magazyn Hipoalergiczni
godz. 15:30 – 16:00 "Mieszana półka” - za czy przeciw? Badania shooperowe w służbie wegańskiej społeczności
prowadzenie: Karolina Liberka, Feno
1. Wystąpienie przybliży słuchaczom badania shopperowe na temat umieszczenia wegańskich / wegetariańskich produktów na terenie sklepu
2. Pokaże wyniki sprzedażowe lokowania produktów roślinnych blisko produktów zwierzęcych
3. Zaprezentuje postawę osób na diecie roślinnej wobec „mieszanej półki”
4. Przedstawi insighty konsumenckie dotyczące kategorii wege / wegańskiej
godz. 16:00 – 16:30 Edukacja sprzedawcy – jak ważny jest to element w sklepie specjalistycznym
– co powinien wiedzieć, kto prowadzi szkolenia?
prowadzenie: Katarzyna Linoż, Joanna Świercz, Dyrektor ds. Rozwoju i Strategii, Członek Zarządu (Eko-wital)
godz. 16:30 – 17:00 Jak przyciągnąć aktywnych do sklepów?
prowadzenie: Adam Turowiec, Biokurier
godz. 17:00 – 17:30 Merchandising w sklepie specjalistycznym w dużym mieście, miasteczku, na prowincji
oraz w miejscach wzmożonego ruchu turystycznego. Co determinuje lokalizacja sklepu
- szanse i zagrożenia
prowadzenie: Michał Kapica – prezes Smak Natury
godz. 17:30 – 18:00 Kosmetyki, detergenty – jak wprowadzić ten asortyment do sklepu? dermokonsultacje
prowadzenie: Jagoda Kowalczyk, Andrzej Jabłoński - ECOmea
15 października 2017, sala A, godzina 11:00 – 13:00
godz. 11:00 – 11:45 Zero waste - o co w tym chodzi? – w sklepie stacjonarnym, internetowym, restauracji, hotelu?
Dlaczego warto, jak to wprowadzić?
prowadzenie: Paweł Poloch , Eko Dystrybutor
godz. 11:45 – 12:30 BIO, EKO, organiczna, z zagrody, od szczęśliwych kurek.
Czyli zdrowa żywność w Social Mediach
prowadzenie: Karolina Liberka, Feno
1.Wystąpienie przybliży słuchaczom charakterystykę osób zainteresowanych zdrową żywnością i ich zachowań w mediach społecznościowych
2. Zaprezentuje grupy zamknięte dotyczące zdrowej żywności, gdzie Polacy dzielą się newsami produktowymi, promocjami, opiniami a także żalami
3. Pokaże skąd czerpać informacje o swoich produktach w przestrzeni social mediowej
4. Przedstawi insighty konsumenckie dotyczące kategorii zdrowej żywności
5. Udowodni, że Social Media sprzedają!
godz. 12:30 – 13:00 Alergeny w produktach żywieniowych – co sprzedawca i restaurator powinien wiedzieć
prowadzenie: Katarzyna Jankowska – Mama Alergika Gotuje
Pobierz Program BIObiznes Forum