12 Października 2018

XI Międzynarodowe Targi Żywności Ekologicznej i Naturalnej NATURA FOOD & VII Targi Ekologicznego Stylu Życia beECO

Opis wydarzenia

Łódź stolicą ekologii – Targi NATURA FOOD & beECO

W terminie 12-14 października w hali Expo-Łódź odbyło się pełne inspiracji wydarzenie poświęcone ekologicznej żywności oraz trendom zdrowego stylu życia. Udział wzięło ponad 350 wystawców z Polski, Czech, Niemiec, Szwecji, Wielkiej Brytanii i Włoch. Targi odwiedziło ponad 12 000 osób.

XI Międzynarodowe Targi Żywności Ekologicznej i Naturalnej NATURA FOOD oraz VII Targi Ekologicznego Stylu Życia beECO to największe w Polsce wydarzenie branży BIO. Była to okazja do poznania nowych i wyjątkowych firm i ich ofertą produktów często niszowych i niedostępnych na co dzień w sklepach sieciowych.

Wśród Wystawców byli producenci, przetwórcy, dystrybutorzy, hurtownicy różnorodnych produktów ekologicznych i naturalnych (m.in. żywności, kosmetyków i środków czystości). Jest to zatem wspaniała możliwość nawiązania nowych kontaktów biznesowych zarówno z firmami dobrze rozpoznawalnymi na polskim rynku ekologicznym, jak i z przedsiębiorcami dopiero debiutującymi ze swoją ofertą.

Targi to nie tylko stoiska, ale też interesujący program spotkań branżowych i wydarzeń towarzyszących. W tym roku odbył się po raz pierwszy Kongres Ekobranży: wydarzenie skierowane do producentów, dystrybutorów, detalistów produktów ekologicznych. Innymi, cyklicznymi już wydarzeniami były: Forum Alergii (organizowane przy współpracy redakcji Magazynu Hipoalergiczni) oraz BIObiznes Forum (cykl spotkań dla właścicieli 
i pracowników sklepów z ekoproduktami, restauratorów i pracowników gastronomi). Odwiedzający mogli również skorzystać z ciekawych warsztatów, wykładów, bezpłatnych badań wzroku i porad specjalistów.

Podczas Targów NATURA FOOD i beECO wręczono nagrody w konkursach „Złoty Medal NATURA FOOD 2018” i „Złoty Medal beECO 2018”, których laureatami zostali: Spółka Rolnicza Juchowo Sp. z o.o. (Mąka orkiszowa Wolno mielona Typ 2000), Michał Pelc – ANAGRAM (Słodki sen), Kujawska Spółdzielnia Mleczarska – Włocławek (Twaróg Tłusty Klinek z Kujaw i Ziemi Dobrzyńskiej na tacce), Pomorski Browar Tradycyjny (Piwo StaroGdańskie Classic), Zbigniew Ciemniewski Przetwórstwo Rolno-Spożywcze (Olej z Prażonych Orzechów Laskowych Tłoczony na Zimno), Ol'Vita Krzysztof Dziadach (Olej z nasion kozieradki zimno tłoczony nieczyszczony), BRAWO Mariusz Jaworski (Royal Green Coconut Blossom Nectar - nektar z kawiatu kokosa) oraz Kreta24.pl - Guest SI (Oliwa extra virgin Eliama Daily Value Premium), a także BIO PLANÈTE - Ölmühle Moog GmbH (Olej do płukania UST 250 ml - BIO Planete), Eco and More Sp. z o.o. (Georganics - Mineralna pasta do zębów w słoiku Activated Charcoal), Eco and More Sp. z o.o. (Vuokkoset, 100% BIO, Wkładki Higieniczne Normal), Minimal Łukasz Kaczmarek - FRISKA Drogeria Naturalna (BEN&ANNA Naturalny dezodorant na bazie sody PERSIAN LIME) oraz BRAWO Mariusz Jaworski (Złote MULTI Energia & Antystres oraz Liofilizowana Zielona Małża Nowozelandzka w połączeniu ze wzmacniającymi ziołami).

Po raz jedenasty w ramach targów Departament Rolnictwa i Ochrony Środowiska Urzędu Marszałkowskiego Województwa Łódzkiego zorganizował wojewódzki konkurs produktów tradycyjnych „Tygiel Smaków” – na najlepszy produkt tradycyjny regionu łódzkiego, którą to nagrodę otrzymała firma "Dobry Smak" - Paweł Mikuś za produkt: „Pieczona kiełbasa”.

Przyszłoroczna edycja targów odbędzie się w terminie 18-20 października 2019 roku.

 

Jak do nas trafić - TUTAJ

 Zapraszamy do kontaktu:

Mateusz Szewc - Kierownik Projektu, Koordynator ds. sprzedaży NATURA FOOD
Email: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript., tel: 603 171 410; 42 639 00 58

Agnieszka Ławniczak - Janeczek - Koordynator ds. sprzedaży beECO
Email: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript., tel: 534 747 213



Bądź na bieżąco - zapisz się do newslettera!

Włącz swój javascript, aby przesłać ten formularz