X Międzynarodowe Targi Żywności Ekologicznej i Naturalnej NATURA FOOD & VI Targi Ekologicznego Stylu Życia beECO - Edycja: 2017-10-13 - 2017-10-15
CHWYĆ BYKA ZA ROGI
W ramach finansowania z Funduszu Promocji Mięsa Wołowego, Stowarzyszenie Polska Ekologia zorganizowało Konkurs "Chwyć Byka za Rogi" dla ł uczniów ze szkół gospodarstwa wiejskiego i gastronomicznych. Po wstępnych eliminacjach do finału zostało dopuszczonych 9 uczniów. Zadanie finałowe polegało na przygotowaniu najlepszej potrawy z mięsa wołowego! Jury konkursowe pod przewodnictwem dr. Macieja Rudżiksa v-ce prezesa Polskiej Ekologii najwyżej oceniło 4- ech konkursowiczów.
Wyniki konkursu "Chwyć Byka za Rogi":
1.Sandra Wdowiak z Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Widzewie
2. Tomasz Pietrzak z Zespołu Szkół Rolnicze Centrum Kształcenia Ustawicznego w Wojsławicach
3. Dawid Banat z Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Widzewie
4. Patryk Kolęda z Zespołu Szkół Rolnicze Centrum Kształcenia Ustawicznego w Wojsławicach.
Gratulujemy zdobywczyni I-szego miejsca Sandrze Wdowiak z Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Widzewie
CHWYĆ BYKA ZA ROGI - Sektor C
(Projekt finansowany z Funduszu Promocji Mięsa Wołowego)
Carlos Gonzalez-Tejera
Piątek, 13 października 2017 r.
godziny zwiedzania 10:00 – 18:00
godz. 11:00 – 12:30 Konkurs Kulinarny Dla Uczniów Szkół Gastronomicznych – Chwyć Byka Za Rogi
prowadzenie: Ogólnopolskie Stowarzyszenie Przetwórców i Producentów Produktów Ekologicznych "Polska
Ekologia" – Jarosław Maliszewski, Carlos Gonzalez-Tejera, Maciej Rudziks, Zdzisław Czepiga, Łukasz Krupiński
godz. 12:45 – 14:15 Konkurs Kulinarny Dla Uczniów Szkół Gastronomicznych – Chwyć Byka Za Rogi
prowadzenie: Ogólnopolskie Stowarzyszenie Przetwórców i Producentów Produktów Ekologicznych "Polska
Ekologia" – Jarosław Maliszewski, Carlos Gonzalez-Tejera, Maciej Rudziks, Zdzisław Czepiga, Łukasz Krupiński
godz. 14:30 – 16:00 Konkurs Kulinarny Dla Uczniów Szkół Gastronomicznych – Chwyć Byka Za Rogi
prowadzenie: Ogólnopolskie Stowarzyszenie Przetwórców i Producentów Produktów Ekologicznych "Polska
Ekologia" – Jarosław Maliszewski, Carlos Gonzalez-Tejera, Maciej Rudziks, Zdzisław Czepiga, Łukasz Krupiński
godz. 16:00 – 17:00 Wręcznie Nagród W Konkursie Kulinarnym Dla Uczniów Szkół Gastronomicznych
– Chwyć Byka Za Rogi
prowadzenie: Ogólnopolskie Stowarzyszenie Przetwórców i Producentów Produktów Ekologicznych "Polska
Ekologia" – Jarosław Maliszewski, Carlos Gonzalez-Tejera, Maciej Rudziks, Zdzisław Czepiga, Łukasz Krupiński
godz. 17:00 – 18:00 Pokaz Mistrzowski Laureatów Konkuru Kulinarnego Dla Uczniów Szkół Gastronomicznych
– Chwyć Byka Za Rogi
prowadzenie: Ogólnopolskie Stowarzyszenie Przetwórców i Producentów Produktów Ekologicznych "Polska
Ekologia" – Jarosław Maliszewski, Carlos Gonzalez-Tejera, Maciej Rudziks, Zdzisław Czepiga, Łukasz Krupiński
Sobota,14 października 2017 r.
godziny zwiedzania 10:00 – 18:00
godz. 11.00 – 12.00 Warsztaty kulinarne – chwyć byka za rogi
prowadzenie: Ogólnopolskie Stowarzyszenie Przetwórców i Producentów Produktów Ekologicznych
"Polska Ekologia" – Jarosław Maliszewski, Carlos Gonzalez-Tejera, Maciej Rudziks, Zdzisław Czepiga, Łukasz Krupiński
godz. 12.00 – 12.30 Warsztaty kulinarne – chwyć byka za rogi
prowadzenie: Ogólnopolskie Stowarzyszenie Przetwórców i Producentów Produktów Ekologicznych
"Polska Ekologia" – Jarosław Maliszewski, Carlos Gonzalez-Tejera, Maciej Rudziks, Zdzisław Czepiga, Łukasz Krupiński
godz. 12.30 – 13.30 Warsztaty kulinarne – chwyć byka za rogi – grupa I
prowadzenie: Ogólnopolskie Stowarzyszenie Przetwórców i Producentów Produktów Ekologicznych
"Polska Ekologia" – Sebastian Kornacki, Jarosław Maliszewski, Carlos Gonzalez-Tejera
godz. 13.30 – 14.30 Warsztaty kulinarne – chwyć byka za rogi – grupa II
prowadzenie: Ogólnopolskie Stowarzyszenie Przetwórców i Producentów Produktów Ekologicznych
"Polska Ekologia" – Sebastian Kornacki, Jarosław Maliszewski, Carlos Gonzalez-Tejera
godz. 14.30 – 15.30 Warsztaty kulinarne – chwyć byka za rogi
prowadzenie: Ogólnopolskie Stowarzyszenie Przetwórców i Producentów Produktów Ekologicznych
"Polska Ekologia" – Jarosław Maliszewski, Carlos Gonzalez-Tejera, Maciej Rudziks, Zdzisław Czepiga, Łukasz Krupiński
godz. 15:30 – 16:30 Warsztaty kulinarne – chwyć byka za rogi – grupa III
prowadzenie: Ogólnopolskie Stowarzyszenie Przetwórców i Producentów Produktów Ekologicznych
"Polska Ekologia" – Sebastian Kornacki, Jarosław Maliszewski, Carlos Gonzalez-Tejera
godz. 16.30 – 17.00 Konkurs kulinarny – chwyć byka za rogi – tatar nie jedno ma imię
prowadzenie: Ogólnopolskie Stowarzyszenie Przetwórców i Producentów Produktów Ekologicznych
"Polska Ekologia" – Jarosław Maliszewski, Carlos Gonzalez-Tejera, Maciej Rudziks, Zdzisław Czepiga, Łukasz Krupiński
Projekt finansowany z Funduszu Promocji Mięsa Wołowego
Program na dzień 19.09.2017 r.