X Międzynarodowe Targi Żywności Ekologicznej i Naturalnej NATURA FOOD & VI Targi Ekologicznego Stylu Życia beECO - Edycja: 2017-10-13 - 2017-10-15
13 października 2017 - piątek
Piątek, 13 października 2017 r.
godziny zwiedzania 10:00 – 18:00
AULA
godz. 11:00 Ceremonia otwarcia X Międzynarodowych Targów Żywności Ekologiczn i Naturalnej
NATURA FOOD i VI Targów Ekologicznego Stylu Życia beECO
godz. 12:00 – 13:00 Wręczenie nagród laureatom Konkursu na najlepsze gospodarstwo ekologiczne 2017
organizator: Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi
godz. 15:00 – 17:00 IV FORUM EKObranży
organizator: EKOdostawcy
godz. 15:00 – 15:15 Uroczyste otwarcie IV FORUM EKOBRANŻY
godz. 15:15 – 15:45 Perspektywy rozwoju ekobranży w Polsce w obliczu ostatnich zmian na rynku:
jaka będzie kondycja krajowego sektora produktów ekologicznych za 5 lat?
godz. 15:45 – 16:30 Ekologiczne delikatesy w wersji 2.0: jak sklepy specjalistyczne zdobywają lojalnych
klientów i jakim nowym wyzwaniom muszą sprostać.
godz. 16:30 – 17:00 Ceremonia wręczenia statuetek EkoInnowacji 2016-2017
godz. 17:00 – 18:00 Ogłoszenie wyników oraz wręczenie nagród laureatom Konkursu
o Złoty Medal NATURA FOOD 2017 i Złoty Medal beECO 2017
SALA KONFERENCYJNA A
godz. 15:00 – 16:00 Naturalne adaptogeny z Syberii i Ałtaju i ich wpływ na wegetatywny układ nerwowy
w badaniach syberyjskich naukowców
prowadzenie: prof. Walentyna Nikołaejwna Burkowa, BIOLIT
STREFA POKAZÓW KULINARNYCH - CHWYĆ BYKA ZA ROGI
(Projekt finansowany z Funduszu Promocji Mięsa Wołowego)
godz. 11:00 – 12:30 Konkurs Kulinarny Dla Uczniów Szkół Gastronomicznych – Chwyć Byka Za Rogi
prowadzenie: Ogólnopolskie Stowarzyszenie Przetwórców i Producentów Produktów Ekologicznych
"Polska Ekologia" – Jarosław Maliszewski, Carlos Gonzalez-Tejera, Maciej Rudziks, Zdzisław Czepiga, Łukasz Krupiński
godz. 12:45 – 14:15 Konkurs Kulinarny Dla Uczniów Szkół Gastronomicznych – Chwyć Byka Za Rogi
prowadzenie: Ogólnopolskie Stowarzyszenie Przetwórców i Producentów Produktów Ekologicznych
"Polska Ekologia" – Jarosław Maliszewski, Carlos Gonzalez-Tejera, Maciej Rudziks, Zdzisław Czepiga, Łukasz Krupiński
godz. 14:30 – 16:00 Konkurs Kulinarny Dla Uczniów Szkół Gastronomicznych – Chwyć Byka Za Rogi
prowadzenie: Ogólnopolskie Stowarzyszenie Przetwórców i Producentów Produktów Ekologicznych
"Polska Ekologia" – Jarosław Maliszewski, Carlos Gonzalez-Tejera, Maciej Rudziks, Zdzisław Czepiga, Łukasz Krupiński
godz. 16:00 – 17:00 Wręcznie Nagród w Konkursie Kulinarnym Dla Uczniów Szkół Gastronomicznych
– Chwyć Byka Za Rogi
prowadzenie: Ogólnopolskie Stowarzyszenie Przetwórców i Producentów Produktów Ekologicznych
"Polska Ekologia" – Jarosław Maliszewski, Carlos Gonzalez-Tejera, Maciej Rudziks, Zdzisław Czepiga, Łukasz Krupiński
godz. 17:00 – 18:00 Pokaz Mistrzowski Laureatów Konkuru Kulinarnego Dla Uczniów Szkół Gastronomicznych
– Chwyć Byka Za Rogi
prowadzenie: Ogólnopolskie Stowarzyszenie Przetwórców i Producentów Produktów Ekologicznych
"Polska Ekologia" – Jarosław Maliszewski, Carlos Gonzalez-Tejera, Maciej Rudziks, Zdzisław Czepiga, Łukasz Krupiński
SEKTOR D
godz. 14:30 – 15:30 Wręczenie nagród laureatom X Wojewódzkiego Konkursu Produktów Tradycyjnych
Tygiel Smaków
organizator: Urząd Marszałkowski Województwa Łódzkiego
Program na dzień 06.10.2017