XIII Międzynarodowe Targi Żywności Ekologicznej i Naturalnej NATURA FOOD & IX Targi Ekologicznego Stylu Życia beECO - Edycja: 2020-10-02 - 2020-10-04
Sobota 3/10/2020 r.
Program wydarzeń towarzyszących targom:
Warsztaty kulinarne z Book&Cook (strefa warsztatowa) - Liczba miejsc ograniczona - Bilety
11:00 – 12:30, prowadzący: Adam Kozanecki
Sezonowa „smart” kuchnia
Warsztaty o tematyce Healthy&Smart Food prowadzone są w imię starożytnej sentencji „zdrowy umysł prowadzi do zdrowego ciała”. Idea stawia na dobre samopoczucie, świadome i racjonalne podejście do kwestii odżywiania, sezonowość składników oraz szacunek do jedzenia.
Warsztaty poprowadzi Adam Kozanecki wyjątkowy, charyzmatyczny szef kuchni, finalista IV edycji MasterChef. Miłośnik kuchni polskiej oraz łączenia tradycji z nowoczesnością. W swoich przepisach mocno nawiązuje do tradycji wyniesionych z domu.
Menu:
- Złocista pierś z kurczaka na musie z marchewki z sosem grzybowo-jałowcowym i tatarem z buraka
- Karmelowe jabłka na patyku z cygaretkową kruszonką
godz. 13:30 – 15:00, prowadzący: Joanna Borowska (strefa warsztatowa) - Liczba miejsc ograniczona - Bilety
Ekologiczna kuchnia bez resztek
Filozofia Zero Waste nabiera rozpędu i zaczyna obejmować coraz więcej aspektów naszego codziennego życia. To bardzo ważne w kontekście alarmujących sygnałów o stanie naszej planety. Ideę zero waste możemy z powodzeniem stosować także w naszej kuchni!
Celem warsztatów kulinarnych będzie pokazanie, jak przygotować kreatywne, wyrafinowane dania, jednocześnie nie marnując niczego, jak dać drugie życie produktom spożywczym przygotowując z nich pyszny, pełnowartościowy posiłek!
Warsztaty poprowadzi Asia Borowska (Borowki.Borowiki) - pijarowiec, kucharka, propagatorka idei „slow food and slow life”, entuzjastka stylu zero waste, poszukiwaczka hygge, wegetarianka. Posiada łemkowskie pochodzenie. Gotuje prosto, zdrowo, pysznie, w oparciu o nieprzetworzone, organiczne i sezonowe produkty. Interesuje się BIO uprawami. Od 5 lat prowadzi warsztaty kulinarne w studio kulinarnym Book&Cook w Łodzi.
Menu:
- Ziemniaczano – rybne burgery z sezonową sałatką z warzyw z lodówki
- Ciasto z dojrzałych bananów i czekolady
godz. 16:00 – 17:30, prowadzący: Joanna Borowska (strefa warsztatowa). Liczba miejsc ograniczona - Bilety
Jesienny smart food
Warsztaty o tematyce Healthy&Smart Food prowadzone są w imię starożytnej sentencji „zdrowy umysł prowadzi do zdrowego ciała”. Idea stawia na dobre samopoczucie, świadome i racjonalne podejście do kwestii odżywiania, sezonowość składników oraz szacunek do jedzenia.
Warsztaty poprowadzi Asia Borowska (Borowki.Borowiki) - pijarowiec, kucharka, propagatorka idei
„slow food and slow life”, entuzjastka stylu zero waste, poszukiwaczka hygge, wegetarianka. Posiada łemkowskie pochodzenie. Gotuje prosto, zdrowo, pysznie, w oparciu o nieprzetworzone, organiczne i sezonowe produkty. Interesuje się BIO uprawami. Od 5 lat prowadzi warsztaty kulinarne w studio kulinarnym Book&Cook w Łodzi.
Menu:
- Socca z zielonym pesto, pieczoną dynią, serem lazur i pestkami dyni
- Jesienne muffiny z orzechami
Akademia Biokuriera 11:00-13:30 (strefa konferencyjna)
W trakcie szkolenia odpowiemy na pytania:
- Jak wykorzystać Internet do wsparcia sprzedaży. Także w czasach pandemii
- Czy media społecznościowe sprzedają?
- Click & Collect szansą dla ekosklepu. Dobre przykłady
- Strategie cenowe dla offline i online.
Prowadzący: Karol Przybylak, wydawca czasopisma i portalu biokurier.pl, od 10 lat obserwuje i analizuje rynek produktów ekologicznych.
Adam Turowiec, doświadczony marketingowiec i szkoleniowiec współpracujący z ekoproducentami. Właściciel agencji marketingowej BioBRND.
Wstęp na Akademię Biokuriera E-commerce dla ekosklepów i ekoproducentów jest bezpłatny dla posiadających wejściówkę na NATURA FOOD. Obowiązuje tylko wcześniejsza rejestracja za pośrednictwem portalu EVENEA.
Wykład Organic Media
„Praktyczne zastosowanie narzędzi emarketingu w sprzedaży ekoproduktów w Polsce”
godz.14:00-16:00 (strefa konferencyjna)
Zagadnienia:
- Perspektywy rozwoju e-marketingu i kanału e-commerce w sektorze ekoproduktów
- Narzędzia skutecznego dotarcia do klientów online
- Content tajną bronią e-marketingu
- E-marketingowe trendy i Real-Time-Marketing
Prowadzący:
Michał Nowak, Marcin Fajerski – Organic Media, Agencja Rozwoju Sektora Produktów Ekologicznych
Wstęp: bezpłatny dla posiadających bilet wstępu/zaproszenie na targi NATURA FOOD & beECO 2020