XIII Międzynarodowe Targi Żywności Ekologicznej i Naturalnej NATURA FOOD & IX Targi Ekologicznego Stylu Życia beECO - Edycja: 2020-10-02 - 2020-10-04
Warsztaty kulinarne z BOOK & COOK
Warsztat kulinarny – Sezonowa „smart” kuchnia
Data: 3/10/2020
Godzina: 11:00 – czas 1,5 h
Chef kuchni – Adam Kozanecki
Cena: 50 zł brutto (cena obejmuje: Warsztat w dniu 3/10/2020 o godzinie 11:00 oraz 3 - dniowy bilet wielokrotnego wstępu na targi)
Opis: Sezonowa „smart” kuchnia
Warsztaty o tematyce Healthy&Smart Food prowadzone są w imię starożytnej sentencji „zdrowy umysł prowadzi do zdrowego ciała”. Idea stawia na dobre samopoczucie, świadome i racjonalne podejście do kwestii odżywiania, sezonowość składników oraz szacunek do jedzenia.
Warsztaty poprowadzi Adam Kozanecki wyjątkowy, charyzmatyczny szef kuchni, finalista IV edycji MasterChef. Miłośnik kuchni polskiej oraz łączenia tradycji z nowoczesnością. W swoich przepisach mocno nawiązuje do tradycji wyniesionych z domu.
Menu:
• Złocista pierś z kurczaka na musie z marchewki z sosem grzybowo-jałowcowym i tatarem z buraka
• Karmelowe jabłka na patyku z cygaretkową kruszonką
Warsztat kulinarny – Ekologiczna kuchnia bez resztek
Data: 3/10/2020
Godzina: 13:30 – czas 1,5 h
Chef kuchni – Joanna Borowska
Cena: 50 zł brutto (cena obejmuje: Warsztat w dniu 3/10/2020 o godzinie 13:30 oraz 3 - dniowy bilet wielokrotnego wstępu na targi)
Opis: Ekologiczna kuchnia bez resztek
Filozofia Zero Waste nabiera rozpędu i zaczyna obejmować coraz więcej aspektów naszego codziennego życia. To bardzo ważne
w kontekście alarmujących sygnałów o stanie naszej planety. Ideę zero waste możemy z powodzeniem stosować także w naszej kuchni!
Celem warsztatów kulinarnych będzie pokazanie, jak przygotować kreatywne, wyrafinowane dania, jednocześnie nie marnując niczego, jak dać drugie życie produktom spożywczym przygotowując z nich pyszny, pełnowartościowy posiłek!
Warsztaty poprowadzi Asia Borowska (Borowki. Borowiki) - pijarowiec, kucharka, propagatorka idei „slow food and slow life”, entuzjastka stylu zero waste, poszukiwaczka hygge, wegetarianka. Posiada łemkowskie pochodzenie. Gotuje prosto, zdrowo, pysznie, w oparciu o nieprzetworzone, organiczne i sezonowe produkty. Interesuje się BIO uprawami. Od 5 lat prowadzi warsztaty kulinarne w studio kulinarnym Book&Cook w Łodzi.
Menu:
• Ziemniaczano – rybne burgery z sezonową sałatką z warzyw z lodówki
• Ciasto z dojrzałych bananów i czekolady
Warsztat kulinarny – Jesienny smart food
Data: 3/10/2020
Godzina: 16:00 – czas 1,5 h
Chef kuchni – Joanna Borowska
Cena: 50 zł brutto (cena obejmuje: Warsztat w dniu 3/10/2020 o godzinie 16:00 oraz 3 - dniowy bilet wielokrotnego wstępu na targi)
Opis: Jesienny smart food
Warsztaty o tematyce Healthy&Smart Food prowadzone są w imię starożytnej sentencji „zdrowy umysł prowadzi do zdrowego ciała”. Idea stawia na dobre samopoczucie, świadome i racjonalne podejście do kwestii odżywiania, sezonowość składników oraz szacunek do jedzenia.
Warsztaty poprowadzi Asia Borowska (Borowki.Borowiki) - pijarowiec, kucharka, propagatorka idei „slow food and slow life”, entuzjastka stylu zero waste, poszukiwaczka hygge, wegetarianka. Posiada łemkowskie pochodzenie. Gotuje prosto, zdrowo, pysznie, w oparciu o nieprzetworzone, organiczne i sezonowe produkty. Interesuje się BIO uprawami. Od 5 lat prowadzi warsztaty kulinarne w studio kulinarnym Book&Cook w Łodzi.
Menu:
• Socca z zielonym pesto, pieczoną dynią, serem lazur i pestkami dyni
• Jesienne muffiny z orzechami
Warsztat kulinarny – Orientalne zero waste
Data: 4/10/2020
Godzina: 11:00 – czas 1,5 h
Chef kuchni – Bartosz Snecz Dębski
Cena: 50 zł brutto (cena obejmuje: Warsztat w dniu 4/10/2020 o godzinie 11:00 oraz 3 - dniowy bilet wielokrotnego wstępu na targi)
Opis: Orientalne zero waste
Filozofia Zero Waste nabiera rozpędu i zaczyna obejmować coraz więcej aspektów naszego codziennego życia. To bardzo ważne
w kontekście alarmujących sygnałów o stanie naszej planety. Ideę zero waste możemy z powodzeniem stosować także w naszej kuchni!
Celem warsztatów kulinarnych będzie pokazanie, jak przygotować oryginalne dania inspirowane modną kuchnią azjatycką , jednocześnie nie marnując niczego, jak dać drugie życie produktom spożywczym przygotowując z nich pyszny, pełnowartościowy i ciekawy posiłek!
Warsztaty poprowadzi Bartosz Snecz Dębski - zakochany w azjatyckich smakach, czerpiący inspiracje z całego świata, pochodzący z Łodzi kucharz, który pracował w wielu restauracjach, zarówno
w Łodzi jak i w Warszawie. Współpracujący na stałe ze studiem kulinarnym Book&Cook.
Menu:
• Curry zero waste z warzywami, ziemniakami i mlekiem kokosowym
• Mus sernikowy z mango, ananasem, gorzką czekoladą i tajską bazylią