IV Targi Ekologicznego Stylu Życia beECO - Edycja: 2015-10-02 - 2015-10-04
4.10.2015 - Niedziela
niedziela, 4 października 2015 r.
godziny zwiedzania 10.00 – 16.00
SALA KONFERENCYJNA A
godz. 11.00 – 13.00 BIObiznes Forum - panel dla właścicieli i pracowników sklepów z żywnością
ekologiczną oraz restauratorów i pracowników gastronomii szczegółowy program
organizator: Międzynarodowe Targi Łódzkie
godz. 13.00 – 14.00 Ekologiczne rodzicielstwo i życie w zgodzie z naturą - warsztaty
prowadzenie: Reni Jusis, ekomama.pl
godz. 14.00 – 15.00 Czy wiesz, co sprzedajesz: yerba mate. Spotkanie warsztatowe dla sprzedawców
i właścicieli sklepów.
prowadzenie: Pizca del Mundo (Szczypta Świata)
SEKTOR A - Strefa EKOdziecka - szczegóły
godz. 10.00-18.00 Kreatywna eko stacja – warsztaty dla najmłodszych
- mandali z darów jesieni,
- ekologicznej biżuterii z makaronu i guzików,
- recyclingowych zabawek, które będzie można wykorzystać w domu lub na dworze,
- leśnych zwierząt, które można wykorzystać do teatrzyków i domowych przedstawień.
prowadzenie: EKOLUDEK
SEKTOR A - Strefa warsztatów 3R - szczegóły
godz. 10.00-18.00 Warsztaty Twórczego Recyklingu - Upcycling – Recykling - Przerabianie
czyli Nowe Życie Różnych Rzeczy.
prowadzenie: Kamienica 56, Projekt współfinansowany ze środków Wojewódzkiego Funduszu
Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej w Łodzi
SEKTOR B - Strefa Pokazów Kulinarnych - szczegóły
godz. 11.00-11.30 Uliczne jedzenie nie musi być nudne i proste
prowadzenie: Krystian Skwierz, Maciej Walnik
godz. 11.30-12.00 Uliczne jedzenie nie musi być nudne i proste
prowadzenie: Krystian Skwierz, Maciej Walnik
godz. 12.00-12.30 Konkurs Kulinarny dla blogerów; „Eko śniadanie = lepsze wkuwanie”
- Najlepszy box śniadaniowy dla ucznia szkoły podstawowej i gimnazjalnej
prowadzenie: Smak Doskonały i Krystian Skwierz
godz. 13.00-13.30 Watrsztaty dla dorosłych
prowadzenie: Joanna Jakubiak
godz. 13.30-14.00 Ogłoszenie wyników i wręczenie nagród w konkursie dla blogerów
prowadzenie: Smak Doskonały, Międzynarodowe Targi Łódzkie
godz. 14.00-15.00 Uliczne jedzenie nie musi być nudne i proste
prowadzenie: Krystian Skwierz, Maciej Walnik
SEKTOR D - Strefa Miłośników Kawy - szczegóły
godz. 10.00-11.00 Cupping kawowy - Znaczenie świeżości kawy. Balans smaków.
Słodycz, kwasowość i goryczka.
prowadzenie: Wiktor Wielgopolan - Primulator
godz. 10.00 – 18.00 Espresso, cappuccino i Latte Art na domowym ekspresie kolbowym
prowadzenie: Grzegorz Hennig - Avin
*program aktualny na dzień 10.09.2015 (o zmianach będziemy informaować na bieżąco)