IV Targi Ekologicznego Stylu Życia beECO - Edycja: 2015-10-02 - 2015-10-04
2.10.2015 - Piątek
piątek, 2 października 2015 r.
godziny zwiedzania 10.00 – 18.00
AULA
godz. 11.00 Ceremonia otwarcia VIII Międzynarodowych Targów Żywności Ekologicznej
i Regionalnej NATURA FOOD i IV Targów Ekologicznego Stylu Życia beECO
prowadzenie: Międzynarodowe Targi Łódzkie
godz. 12.00 - 13.00 Wręczenie nagród laureatom Konkursu na najlepsze gospodarstwo
ekologiczne 2015
organizator: Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi
godz. 13.30 – 17.00 Forum Bioróżnorodności - Wymagania konsumentów szansą dla Bioróżnorodności
prowadzenie: Miedzynarorowe Targi Łódzkie i Polska Izba Technologii i Wyrobów Naturalnych
godz. 17.00 – 17.45 Ogłoszenie wyników oraz wręczenie nagród laureatom Konkursu o Złoty
Medal NATURA FOOD 2015
prowadzenie: Międzynarodowe Targi Łódzkie
SALA KONFERENCYJNA A/B
godz. 14.00 – 17.00 II FORUM EKObranży - program
organizator: MediaExperts Sp. z o.o. - wydawca czasopisma branżowego EKOdostawcy
SEKTOR A - Strefa EKOdziecka - szczegóły
godz. 10.00-18.00 Kreatywna eko stacja – warsztaty dla najmłodszych
- mandali z darów jesieni,
- ekologicznej biżuterii z makaronu i guzików,
- recyclingowych zabawek, które będzie można wykorzystać w domu lub na dworze,
- leśnych zwierząt, które można wykorzystać do teatrzyków i domowych przedstawień.
prowadzenie: EKOLUDEK
SEKTOR A - Strefa warsztatów 3R - szczegóły
Warsztaty Twórczego Recyklingu - Upcycling – Recykling - Przerabianie, czyli Nowe Życie Różnych Rzeczy
godz.11.00-13.00 godz.13.00-15.00 godz.15.00-17.00 |
Tworzywa sztuczne i nie sztuczne – pokaz ma na celu zainspirowanie oglądających do wykorzystywania w zależności od potrzeb i pomysłów takich materiałów jak butelki po wodzie mineralnej, stare gazety, plastykowe sztućce, szydełkowe serwetki. Przy pomocy kleju, nożyczek oraz innych prostych narzędzi powstaną: lampki, lampiony, abażury, koszyczki na drobiazgi. |
prowadzenie: Kamienica 56, Projekt współfinansowany ze środków Wojewódzkiego Funduszu
Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej w Łodzi
SEKTOR B - Strefa Pokazów Kulinarnych - szczegóły
godz. 11.00 – 11.30 Pokazy kulinarne
prowadzenie: Carlos González Tejera
godz. 11.30 – 12.00 Innowacyjne metody przygotowania ryb
prowadzenie: Krystian Skwierz, Maciej Walnik
godz. 12.00 – 12.30 Pokazy kulinarne
prowadzenie: Carlos González Tejera
godz. 12.30 – 13.00 Innowacyjne metody przygotowania ryb
prowadzenie: Krystian Skwierz, Maciej Walnik
godz. 13.30 – 14.00 Pokazy kulinarne
prowadzenie: Carlos González Tejera
godz. 14.00 – 14.30 Innowacyjne metody przygotowania ryb
prowadzenie: Krystian Skwierz, Maciej Walnik
godz. 14.30 – 15.00 Pokazy kulinarne
prowadzenie: Carlos González Tejera
godz. 15.00 – 15.30 Innowacyjne metody przygotowania ryb
prowadzenie: Krystian Skwierz, Maciej Walnik
godz. 15.30 – 16.30 Pokazy kulinarne
prowadzenie: Carlos González Tejera
godz. 16.30 - 17.00 Wręczenie nagród laureatom VIII Wojewódzkiego Konkursu Produktów
Tradycyjnych Tygiel Smaków
organizator: Urząd Marszałkowski Województwa Łódzkiego
SEKTOR D - Strefa Miłośników Kawy - szczegóły
godz. 14.00 – 15.00 Sztuka malowania mlekiem na kawie – Latte Art
prowadzenie: Radosław Darnowski – Quba Cafe Serwis
godz. 16.00 – 18.00 Od plantacji do filiżanki, czyli skąd się bierze kawa
prowadzenie: Marek Robacha / Jarosław Nowakowski
KLUB SPADKOBIERCÓW
godz. 20.00 Uroczyste spotkanie wystawców oraz gości NATURA FOOD 2015 i beECO 2015
- wstęp za zaproszeniami
*program aktualny na dzień 10.09.2015 (o zmianach będziemy informować na bieżąco)