IV Targi Ekologicznego Stylu Życia beECO - Edycja: 2015-10-02 - 2015-10-04
3.10.2015 - Sobota
sobota, 3 października 2015 r.
godziny zwiedzania 10.00 – 18.00
SALA KONFERENCYJNA A
godz. 11.00 – 14.00 AKADEMIA BIOKURIERA szczegółowy program
organizator: Karol Przybylak, Redaktor Biokurier.pl
godz. 14.00 – 17.00 BIObiznes Forum - panel dla właścicieli i pracowników sklepów z żywnością
ekologiczną oraz restauratorów i pracowników gastronomii szczegółowy program
organizator: Międzynarodowe Targi Łódzkie
SALA KONFERENCYJNA B
godz. 11.00 – 12.00 Czy wiesz, co sprzedajesz: kawa. Spotkanie warsztatowe dla sprzedawców
i właścicieli sklepów.
organizator: Pizca del Mundo (Szczypta Świata)
godz. 12.00 – 13.00 Prezentacja Bul Eco
prowadzenie: Bul Eco
godz. 13.00 – 14.00 Problemy z niedożywieniem jakościowym, przy nadmiernej podaży energetycznej
społeczeństwa. W erze otyłości występuję problem niedoborów składników odżywczych.
Tylko zbilansowana dieta o pełnym profilu witamin, makro i mikroelementów jest
możliwością zahamowaniu licznym jednostką chorobowym i niedoborom mikro
i makro składników odżywczych.
prowadzenie: Stanisław Fryzewski (Dietetyk) – Joy Food
godz. 14.00 – 15.00 Czy wiesz, co sprzedajesz: kakao/czekolada. Spotkanie warsztatowe
dla sprzedawców i właścicieli sklepów.
prowadzenie: Pizca del Mundo (Szczypta Świata)
godz. 15.00 – 16.00 Nowe technologie w żywności - zagrożenie czy zbawienie? Porównanie
technologi produkcji, przetwórstwa, przechowywania szansa i zagrożenia
płynące z nowych technologi.
prowadzenie: Stanisław Fryzewski (Dietetyk) – Joy Food
godz. 16.00 – 16.30 Najlepszy sposób profilaktyki zdrowia - troska o florę bakteryjną jelit
prowadzenie: Urszula Chorzępa - Lekarz medycyny rodzinnej, specjalista homeopatii klasycznej
oraz medycyny chińskiej, współautorka książki "Leczenie żywieniem".
godz. 16.30 – 17.00 Biologizacja życia
prowadzenie: Mirosław Prycik - propagator zdrowego stylu życia, specjalista mikrobiologi, ekspert w dziedzinie mikroorganizmów oraz zdeklastrowanej wody.
SEKTOR A - Strefa EKOdziecka - szczegóły
godz. 10.00-18.00 Kreatywna eko stacja – warsztaty dla najmłodszych
-
- mandali z darów jesieni,
- ekologicznej biżuterii z makaronu i guzików,
- recyclingowych zabawek, które będzie można wykorzystać w domu lub na dworze,
- leśnych zwierząt, które można wykorzystać do teatrzyków i domowych przedstawień.
prowadzenie: EKOLUDEK
SEKTOR A - Strefa warsztatów 3R - szczegóły
godz. 10.00-18.00 Warsztaty Twórczego Recyklingu - Upcycling – Recykling - Przerabianie
czyli Nowe Życie Różnych Rzeczy.
prowadzenie: Kamienica 56, Projekt współfinansowany ze środków Wojewódzkiego Funduszu
Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej w Łodzi
SEKTOR B - Strefa Pokazów Kulinarnych - szczegóły
godz. 10.30-11.30 Podstawy Grilowania i na czym polega BBQ
prowadzenie: Krystian Skwierz, Maciej Walnik
godz. 11.30-13.00 Pokazy kulinarne
organizator: Carlos González Tejera
godz. 13.00-14.30 Kuchnia Wegetariańska i bezglutenowa
prowadzenie: Atelier Smaku (Jola Sloma i Mirek Trymbulak)
godz. 14.30-15.30 Podstawy Grilowania i na czym polega BBQ
prowadzenie: Krystian Skwierz, Maciej Walnik
godz. 15.30-16.30 Pokazy kulinarne
prowadzenie: Liliana Filipiak, Restauracja Lili
godz. 16.30-17.30 Pokaz kulinarny
prowadzenie: Brednia
SEKTOR D - Strefa Miłośników Kawy - szczegóły
godz. 10.30-11.30 Sztuka malowania mlekiem na kawie – Latte Art
prowadzenie: Radosław Darnowski – Quba Cafe Serwis
godz. 12.00 – 13.00 Alternatywne Metody Parzenia Kawy
prowadzenie: Marcin Rusnarczyk - Altercoffee
godz. 13.30 – 14.30 Alternatywne Metody Parzenia Kawy
prowadzenie: Marcin Rusnarczyk - Altercoffee
*program aktualny na dzień 10.09.2015 ( ozmianach będziemy informaować na bieżąco)