XXIV Targi Regiony Turystyczne NA STYKU KULTUR - Edycja: 2018-03-16 - 2018-03-18
Katalog wystawców
-
Magazyn All Inclusive
Bociania 9
05-462 Stefanówka
Polska
T: 793272543
E: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Numer stoiska: 115
Magazyn ALL INCLUSIVE to kwartalnik turystyczno-podróżniczy, oryginalny i prestiżowy produkt polski, który w zeszłym roku otrzymał tytuł „Sukces Roku 2017” oraz „Luksusowa Marka Roku 2017”. Artykuły dotyczą głównie egzotycznych kierunków podróży, przygody, zdrowia, sport, kultury i mody.
-
Mazowiecka Regionalna Organizacja Turystyczna jest organizacją pozarządową, zrzesza obecnie 95 członków. Zajmuje się promocją walorów turystycznych Mazowsza, kreuje produkty turystyczne, koordynuje działania w zakresie informacji turystycznej, integruje branżę, doskonali kadry oraz rozwija infrastrukturę turystyczną.
-
Medycyna na krańcach świata
Mokotowska 33/35
00-560 Warszawa
Polska
T: 720838840
E: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
W: www.medycynanakrancachswiata.com
Numer stoiska: 57
„Medycyna na krańcach świata” to odpowiedź dla osób, które chcą podróżować odpowiedzialnie, bezpiecznie i zdrowo. Jej celem jest edukacja – w kampanii informujemy o występujących zagrożeniach, zachęcamy do zasięgania rekomendacji ekspertów w sprawie zalecanych leków i preparatów.
-
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi
Wspólna 30
00-930 Warszawa
Polska
T: 22 623 23 26
E: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Numer stoiska: 75
Oferta wypoczynku na wsi obejmuje nie tylko noclegi czy możliwość uczestniczenia w codziennym życiu rolnika, ale również daje możliwość realizacji pasji tj. np. jeździectwo, wędkarstwo, grzybobranie, wypoczynek aktywny itp. Dużą popularnością cieszy się turystyka kulinarna. Poprzez smaki, zapachy i całą gamę wrażeń turyści poznają lokalną kuchnię. Promowana jest ekologiczna żywność oraz produkty regionalne i tradycyjne.
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi serdecznie zaprasza do odwiedzenia stoiska „Odpoczywaj na wsi”, gdzie można zapoznać się z ofertą gospodarstw agroturystycznych, zagród edukacyjnych i Hitów Turystyki Wiejskiej. Odwiedzający stoisko będą mogli aktywnie uczestniczyć w różnego rodzaju konkursach, zabawach oraz warsztatach edukacyjnych i rękodzielniczych.
Serdecznie zapraszamy.
-
Młyn Gąsiorowo
Gąsiorowo 25
06-150 Świercze
Polska
T: 514-614-714
E: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Numer stoiska: 61
Młyn Gąsiorowo to autentyczna, dawna zagroda młynarska z II połowy XIX wieku, rozbudowana i dostosowana do współczesnych potrzeb. Młyn Gąsiorowo specjalizuje się w obsłudze grup autokarowych dzieci i dorosłych, ośrodek organizuje wszelkie imprezy rodzinne i firmowe.
-
Muzeum im. Kazimierza Pułaskiego
K. Pułaskiego 24
05-660 Warka
Warka
T: 486672267
Numer stoiska: 61
Muzeum im. Kazimierza Pułaskiego to miejsce niezwykle. Od 50 lat kultywuje pamięć o swoim patronie i wybitnych Polakach w USA. Ten polsko-amerykański charakter jest ewenementem na muzealnej mapie kraju. Wizytówką miejsca jest 15-hektarowy park. Nieopodal płynie Pilica - ulubiona rzeka kajakarzy.
-
Muzeum Tradycji Niepodległościowych w Łodzi
Gdańska 13
90-706 Łódź
POLSKA
T: 426200577
Numer stoiska: 80
Muzeum Tradycji Niepodległościowych to w istocie cztery muzea w jednym. Dzięki temu jako jedyne w mieście, umożliwia niepowtarzalną „podróż” zarówno po historii Polski, jak i Łodzi. W Muzeum odbywają się innowacyjne zajęcia edukacyjne, przeznaczone dla wszystkich grup wiekowych.
-
WOJEWÓDZTWO MAZOWIECKIE – URZĄD MARSZAŁKOWSKI WOJEWÓDZTWA MAZOWIECKIEGO
Jagiellońska 26
03-719 Warszawa
Polska, Poland
T: 48225979100
E: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Numer stoiska: 61
Siła Mazowsza tkwi w jego różnorodności. Szczególną uwagę przywiązuje się do jakości surowców i tradycyjnych metod produkcji. Bogate tradycje kulinarne dają możliwość skosztowania niepowtarzalnych produktów kuchni regionalnej. Są one wyrazem naszej dumy z ciągłego odkrywania różnorodności wielopokoleniowych receptur.