IX Międzynarodowe Targi Żywności Ekologicznej i Naturalnej NATURA FOOD - Edycja: 2016-10-07 - 2016-10-09
Katalog wystawców
-
Gospodarstwo Ekologiczne „Folwark Biernów-Park”
Ostre Bardo 29
78-320 Połczyn Zdrój
Polska
T: +48 604 557 332
E: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Numer stoiska: 91
W ofercie: grzyby marynowane z szyszką – Perła 2014, produkt wpisany na Listę Produktów Tradycyjnych, przetwory z dyni, budyń z grzybów oraz sarna duszona z cebulą i suszoną dynią – Perła 2013.
-
Gospodarstwo ekologiczne „Kozia Łąka”
Sudecka 17
58-500 Jelenia Góra
Polska
Numer stoiska: 189
Gospodarstwo Ekologiczne “Kozia Łąka” położone jest w pobliżu Jeleniej Góry, wśród pól i lasów, z przepięknym widokiem na Karkonosze i Śnieżkę. Wszystkie produkty z gospodarstwa wytwarzane są w 100% zgodnie z naturą: nie stosuje się żadnych nawozów sztucznych ani pestycydów. W 2010 r. Ser Kozi Łomnicki został wpisany na listę produktów tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa. W 2013 r. Producenci zdobyli aż dwa wyróżnienia: na Festiwalu Serów w Lidzbarku Warmińskim – za Rittę wędzoną oraz na Festiwalu Smaku w Grucznie – tytuł Smak Roku dla naszego Sir Grilla.
-
Gospodarstwo Ekologiczne „Sedina”
Kolejowa 20
73-115 Dolice
Polska
T: +48 604 788 385
E: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Numer stoiska: 91
Certyfikowane produkty z róży fałdzistolistnej. Przetwory z róży fałdzistolistnej wytwarzane
na bazie starych, domowych przepisów. Aromat róży umieszczony został w słoiczkach
w postaci: wyrobów z róży fałdzistolistnej – Perła 2008, konfitury szczecińskiej z owoców róży, wpisanej na Listę Produktów Tradycyjnych. W ofercie również konfitura szczecińska z zielonych pomidorów, wpisana na Listę Produktów Tradycyjnych oraz przetwory
z pomidorów i z dyni.
-
Gospodarstwo Pasieczne „Buckfast’
9-go Maja 80/1
70-136 Szczecin
Polska
T: +48 503 054 012
E: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Numer stoiska: 91
Miody odmianowe: rzepakowy, lipowy, akacjowy, faceliowy, malinowy, miody wielokwiatowe, nektarowo – spadziowe i spadziowe oraz pyłek kwiatowy, propolis, kit pszczeli. Miody Pojezierza Choszczeńskiego wpisane są na Listę Produktów Tradycyjnych.
-
Gospodarstwo pasieczne „Miody Jana”
Klępicz 21
74-503 Moryń
Polska
T: +48 602 850 569
E: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Numer stoiska: 91
W ofercie naturalna słodycz akacjowego miodu cedyńskiego – Perła 2014, wpisany na Listę Produktów Tradycyjnych, pyłek pszczeli kwiatowy oraz świece z wosku pszczelego.
-
Gospodarstwo Pasieczne MAJA
Czarne Wielkie 49
78-550 Czaplinek
Polska
T: +48 886 155 926
W: www.miodypojezierzadrawskiego.pl
Numer stoiska: 154
Gospodarstwo Pasieczne MAJA oferuje kilkanaście gatunków Miodów Pojezierza Drawskiego, pyłek kwiatowy, pierzgę i propolis.
-
Gospodarstwo Rolne Kwaszarnia Kapusty i Ogórków Michał Sznajder
Karnice 17
55-140 Żmigród
Polska
Numer stoiska: 189
Małe, rodzinne gospodarstwo specjalizuje się w kiszeniu ogórków oraz kapusty już od lat 50-tych ubiegłego wieku. W sprzedaży jest również sok z kiszonej kapusty i buraczków. Pola uprawne znajdują się na obszarze Parku Krajobrazowego Doliny Baryczy – jednego z największych w Europie kompleksów stawów rybnych i największego w Polsce rezerwatu ornitologicznego.
-
Grupa Producentów Ekologicznych Dolina Gryki
1000-lecia Państwa Polskiego 90
57-530 Międzylesie
Polska
Numer stoiska: 189
Grupę producentów ekologicznych tworzy 5 rodzinnych gospodarstw z wieloletnimi tradycjami upraw ekologicznych. Za cel stawiają sobie wytwarzanie wysokiej jakości żywności ekologicznej. Stosując naturalne metody produkcji uprawiają gleby w wyjątkowo czystym ekologicznie regionie Polski – Kotlinie Kłodzkiej w otulinie Śnieżnickiego Parku Krajobrazowego oraz na obszarze Natura 2000. Wiodącym produktem jest gryka, którą przetwarzają we własnym certyfikowanym młynie na ekologiczną kaszę gryczaną białą.