IX Międzynarodowe Targi Żywności Ekologicznej i Naturalnej NATURA FOOD - Edycja: 2016-10-07 - 2016-10-09
BIObiznes Forum
BIObiznes Forum
sobota, 8 października 14.00 – 18.00
niedziela, 9 paźdzernika 11.00 - 13.30
BIObiznes Forum to cykl spotkań dla właścicieli i pracowników sklepów z ekoproduktami. Jest to już piąta edycja panelu, którego organizatorem są Międzynarodowe Targi Łódzkie. Uczestnicy uzyskają praktyczną wiedzę i porady jak zwiększyć sprzedaż w swoim sklepie czy restauracji, jak profesjonalnie obsługiwać klienta, jak odpowiadać na pytania klientów, jak wykorzystać e–marketing i social media w promocji własnej marki,sklepu czy restauracji.
BIOBIZNES FORUM ma charakter otwarty.
sobota, 8 października 2016 r.
godz. 14.00 – 14.10 Wprowadzenie
prowadzenie: Karol Przybylak (Biokurier.pl)
godz. 14.10 – 14.30 Wręczenie nagród w konkursie na najlepszy sklep z żywnością ekologiczną
prowadzenie: Marcin Glinianowicz (Polska Ekologia), Jarosław Olewicz (EKOdostawcy),
Katarzyna Drobińska (Międzynarodowe Targi Łódzkie)
godz. 14.30 – 15.00 Czy warto sprzedawać świeżą (szybkorotującą) żywność ekologiczną? Czy to się może
opłacać?
prowadzenie: Michał Kapica (Smak Natury)
godz. 15.00 – 15.30 Nie masz pomysłu na własny sklep? Może chcesz założyć działalność w oparciu o franczyzę?
Franczyza krok po kroku, ile to kosztuje?
prowadzenie: Robert Zarzycki (Organic Farma Zdrowia S.A.)
godz. 15.30 – 16.00 Certyfikaty - Zasady oznakowań, certyfikaty i pozwolenia dla podmiotów gospodarczych
prowadzących sprzedaż produktów ekologicznych.
prowadzenie: Agnieszka Pocztarska (czytamyetykiety.pl)
godz. 16.00 – 16.30 Sklep ze zdrową żywnością i bistro w jednym. Czy jest to możliwe?
prowadzenie: Emilia Jewuła (Organic Corner Food Store & Bistro Warszawa)
godz. 16.30 – 17.00 Zdrowa żywność - wysokie ceny – inwestycja w zdrowie. Jak przekonać klientów ze warto?
prowadzenie: Adam Turowiec
godz. 17.00 – 17.30 Otwarcie sklepu z żywnością EKO – wyzwania biznesowe i osobiste.
prowadzenie: Barbara Grzybek-Korgól, Ewa Korgól (BIOVERT)
godz. 17.30 – 18.00 Sklep internetowy czy stacjonarny – wady i zalety. Czy możliwe jest posiadanie obu platform?
prowadzenie: Maciej Świerzyński (Ekozakupy.pl – net i stacjonarny)
niedziela, 9 października 2016 r.
godz. 11.00 – 11.45 Wystrój, wyposażenie i prezentacja dań a sukces ekonomiczny lokalu
– spójność wizualna lokalu.
prowadzenie: James Hancock - współwłaściciel i współpomysłodawca Organic Coffe & more- sieci kawiarni z ekologicznymi certyfikowanymi napojami i żywnościami
godz. 11.45 – 12.30 Bądź świadomym eko restauratorem. Najważniejsze zasady dla prowadzenia restauracji
ze zdrową kuchnią
prowadzenie: Marcin Wysocki (Organitheka)
godz. 12.30 – 13.15 Sukces restauracji poza miastem – ambasador dziedzictwa kulinarnego regionu.
Znaczenie produktów lokalnych, regionalnych i sezonowych.
prowadzenie: Maciej Barton
program aktulany na dzień 6.10.2016