Już 20 lat minęło od czasu, gdy w malowniczo położonej nad Wartą miejscowości Osjaków w 1996 roku narodził się pomysł na stworzenie wyjątkowego produktu Makaronu Admar w myśl zasady „To co najprostsze jest zawsze najlepsze”. Jerzy i Janina Adamkowscy szanując tradycję i polską kuchnię postawili na produkt zawierający w 100 procentach naturalne składniki najwyższej jakości. Starannie dobrane surowce pozwalają na uzyskanie produktów o wysokiej jakości. Nowoczesne rozwiązania technologiczne sprawiają, że nasze makarony osiągają wyśmienity smak i konsystencję.
Zainteresowanie naszych klientów pozwoliło nam na rozszerzenie asortymentu i wkrótce po rozpoczęciu działalności wprowadzono do asortymentu nowy produkt – Makaron Swojski 4 – jajeczny. Tradycyjna metoda walcowana jest oparta na tych samych zasadach, które stosowane były przez nasze babcie i mamy. Świeże jaja, które wybijamy w procesie produkcji oraz mąka durum sprawiają, że nasz produkt wyróżnia się swojskością. Makaron Swojski okazał się hitem sprzedaży i na stałe zagościł na wielu stołach podczas niedzielnych obiadów.